DATAHUIVER #2: PRIVACY CAFé | DIGITALE ZELFVERDEDIGING

DINSDAG 20 FEBRUARI 2018

19.30 UUR

STADSBIBLIOTHEEK DEN BOSCH. HINTHAMERSTRAAT 72

Defend yourself! Laat je helpen met het beveiligen van je telefoon, laptop of andere apparaten die online gaan! Vrijwilligers van Burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom helpen je ter plekke en concreet met echte maatregelen op jouw apparatuur. Meenemen dus, die laptops, telefoons en raspberry pi's. En zie ook het toetje dat we voor je hebben na deze bijeenkomst, namelijk: RUWdoc: Citizenfour.

PROGRAMMA: PRIVACY CAFE
Digitale zelfverdediging! Je kunt het leren! Datahandelaren en criminelen verzamelen en verhandelen jouw persoonlijke gegevens, vaak zonder dat je het door hebt. Tijdens het Privacy Cafe leer je bewust online te gaan en loop je binnen 2,5 uur de belangrijkste stappen door om je online veiligheid en privacy te versterken. Van jong tot oud, van ervaren tot absolute beginner, iedereen kan bij het Privacy Café terecht om direct wat veiliger te zijn.

Deelnemers aan het Privacy Café nemen zelf een apparaat mee dat ze willen beveiligen. Dat kan van alles zijn; een laptop, een tablet of een smartphone. Als deelnemer ontdek je hoe je veiliger gebruik kunt maken van internet en hoe je jouw persoonlijke gegevens beter kunt beschermen. Uiteindelijk ga je een beetje meer veilig en privé naar huis.

DETAILS
Toegang gratis.
Aanvang: 19:30 uur.
Einde: 22.00 uur.

AANMELDEN?
Geef even een seintje dat je komt (=fijn want we moeten vrijwilligers regelen!) via aanmelden@ruwdenbosch.nl

Toetje: na het Privacy Café vertoon we: RUWdoc: Citizenfour. Vanaf 22.00 uur. De nagelbijtend spannende en genomineerde documentaire Citizenfour, toont Edward Snowden op het moment dat hij zich bekend maakt aan verbijsterde journalisten. Samen trekken ze op in het wereldkundig maken van onthullingen over Amerikaanse geheime diensten. Neem gerust wat te snacken en drinken mee voor jezelf of om met je mede-bezoekers te delen. Het event: RUWdoc: Citizenfour.

PRAKTISCH
Wij zorgen voor voldoende stopcontacten, koffie & thee. Laat jij weten of je komt? Dan zorgen wij voor voldoende vrijwilligers om je te helpen.

ORGANISATIE
Het Privacy Café is een initiatief van vrijwilligers van de digitale burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom (https://www.bof.nl). Het zet zich in om iedereen te leren veilig gebruik te maken van het internet. Inmiddels zijn er al tientallen Privacy Cafés gehouden in heel Nederland. Meer informatie is te vinden op privacycafé.nl.

RUW, het platform voor vernieuwing van onze samenleving maakt het eerste Privacy Café in Den Bosch mogelijk: www.ruwdenbosch.nl Het Privacy Café is onderdeel van de programmaserie DataHuiver.

Voor informatie over het Privacy Café en het geven van een seintje dat je komt (=fijn!) bezoek de website https://privacycafé.nl.